18-06-04

NACHT VAN VLAANDEREN TORHOUT 100KM

Vrijdag 18 juni besloot ik samen met Silvie de 100km van Torhout te stappen. Dit was een afstand die we nog nooit hadden gedaan en dus waren we wel benieuwd hoe we het ervan af zouden brengen. In torhout kregen we het gezelschap van Wouter van Egmont Zottegem die vroeg of hij met ons mee mocht stappen (het was voor hem ook zijn eerste keer dus waarom niet). Na 2km stappen kregen we onze startstempel en konden we beginnen aan een urenlange wandeling. Via Edewalle, Bovenkerke en De Mokker bereikten we Zande(31km). Het was toen 2uur 's nachts en ik dacht toen al aan opgeven (ik was doodmoe en ik had het gevoel alsof ik terplaatse in slaap kon vallen). Na mezelf wat opgepept te hebben besloot ik nog tot halfweg mee te stappen. De weg verliep in het pikkedonker (gelukkig hadden we onze zaklamp bij) en het enige geluid dat we hoorden was dat van de kikkers in de sloten naast ons (ze waren precies met velen). We vervolgden onze weg langs Zevekote, Slijpe en Leffinge naar Middelkerke(54km). Het laatste uur werden we op een hevige regenbui getrakteerd maar gelukkig kregen we nu onze bagage. We besloten een half uurtje te rusten en genoten volop van een hapje, wasbeurt en een voetverzorging. Om zeven uur vertrokken we weer en gingen we naar de dijk in Middelkerke. Daar aangekomen zag het leven er al veel rooskleuriger uit. Weg met die donkere nacht die had plaats geruimd voor een heerlijk zonnetje. Ik zag het weer voor 200% zitten. We liepen langs de kust naar Oostende en gingen via Stene en Sinaaskerke naar Gistel(77km). Daar aangekomen besefte ik dat het nog een zware tocht zou worden (vermoeidheid en zware benen) maar het zou te zot zijn om nu nog op te geven. Het gedeelte van Eernegem en Aartrijke naar Wijnendale(96km) was er precies eentje zonder einde. Ik had gevoel alsof elke kilometer er twee waren en aan het gezicht en de stap van andere wandelaars te zien was ik niet de enige. De laatste vier kilometer kwam het verhaal van de hele wandeling weer boven en was ik blij dat ik niet opgegeven had. Na 21h44min stappen bereikten we de finish en konden we onze welverdiende t-shirt, medaille en diploma afhalen. Ik vond het zwaarder maar ook mooier dan verwacht. Ze hadden me gezegd dat het allemaal beton zou zijn maar dit jaar werden de smalle paadjes niet gemeden en dat was maar goed ook want het oog wil ook wel wat. Ik werd nog op een lekkere trappist getrakteerd en toen konden we eindelijk naar huis want we hadden veel slaap in te halen.

11:58 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

100 km Torhout Bravo dat jullie ze uitgestapt hebben maar wacht op verslag!

Gepost door: annemie | 20-06-04

Mooi! Je hebt het gehaald, en nog ruim op tijd ook, ik heb nog aan je zitten denken gisteren. Ben benieuwd naar je verslagje.

Gepost door: Caroline | 20-06-04

Eindelijk!! Goed verslag maar wanneer eens foto van u? Kan er daar niemand anders op een knoppetje drukken? Nog eens bravo want dat doe ik u zeker niet na en Silvie, ik had nooit gedacht dat je zoveel karakter hebt.

Gepost door: Annemie | 22-06-04

Besmettelijk Tof verslag zeg.
Je doet me zowaar zin krijgen om ook eens 100 km te stappen.

Gepost door: G.U.Y. | 25-06-04

De commentaren zijn gesloten.