27-06-04

KLEINE KOUTER LEDE 22KM

Zondag 27 juni besloten we te gaan wandelen in Lede. Aan de inschrijving kwamen we padstapper Patrick tegen die ook de 22km ging doen. Na wat gepraat gingen we tesamen op stap. Het eerste gedeelte ging voornamelijk over betonwegen. Onderweg werd er gepraat over de 100km van Bornem die Patrick met ons wil doen (het is zijn eerste keer de 100km en hij wou weten wat we allemaal mee namen). Het tweede gedeelte was een lusje met een beetje paadjes en het derde deel was juist hetzelfde scenario. Na de wandeling maakten we een praatje met Patrick zijn vrouw die de 12 met het dochtertje had gestapt. Het praatje ging zeker niet over de wandeling want die kon volgens mij veel beter (minder straten en meer paadjes). Misschien daarom dat er ook niet te veel volk op stap was.

20:02 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-04

NACHT VAN VLAANDEREN TORHOUT 100KM

Vrijdag 18 juni besloot ik samen met Silvie de 100km van Torhout te stappen. Dit was een afstand die we nog nooit hadden gedaan en dus waren we wel benieuwd hoe we het ervan af zouden brengen. In torhout kregen we het gezelschap van Wouter van Egmont Zottegem die vroeg of hij met ons mee mocht stappen (het was voor hem ook zijn eerste keer dus waarom niet). Na 2km stappen kregen we onze startstempel en konden we beginnen aan een urenlange wandeling. Via Edewalle, Bovenkerke en De Mokker bereikten we Zande(31km). Het was toen 2uur 's nachts en ik dacht toen al aan opgeven (ik was doodmoe en ik had het gevoel alsof ik terplaatse in slaap kon vallen). Na mezelf wat opgepept te hebben besloot ik nog tot halfweg mee te stappen. De weg verliep in het pikkedonker (gelukkig hadden we onze zaklamp bij) en het enige geluid dat we hoorden was dat van de kikkers in de sloten naast ons (ze waren precies met velen). We vervolgden onze weg langs Zevekote, Slijpe en Leffinge naar Middelkerke(54km). Het laatste uur werden we op een hevige regenbui getrakteerd maar gelukkig kregen we nu onze bagage. We besloten een half uurtje te rusten en genoten volop van een hapje, wasbeurt en een voetverzorging. Om zeven uur vertrokken we weer en gingen we naar de dijk in Middelkerke. Daar aangekomen zag het leven er al veel rooskleuriger uit. Weg met die donkere nacht die had plaats geruimd voor een heerlijk zonnetje. Ik zag het weer voor 200% zitten. We liepen langs de kust naar Oostende en gingen via Stene en Sinaaskerke naar Gistel(77km). Daar aangekomen besefte ik dat het nog een zware tocht zou worden (vermoeidheid en zware benen) maar het zou te zot zijn om nu nog op te geven. Het gedeelte van Eernegem en Aartrijke naar Wijnendale(96km) was er precies eentje zonder einde. Ik had gevoel alsof elke kilometer er twee waren en aan het gezicht en de stap van andere wandelaars te zien was ik niet de enige. De laatste vier kilometer kwam het verhaal van de hele wandeling weer boven en was ik blij dat ik niet opgegeven had. Na 21h44min stappen bereikten we de finish en konden we onze welverdiende t-shirt, medaille en diploma afhalen. Ik vond het zwaarder maar ook mooier dan verwacht. Ze hadden me gezegd dat het allemaal beton zou zijn maar dit jaar werden de smalle paadjes niet gemeden en dat was maar goed ook want het oog wil ook wel wat. Ik werd nog op een lekkere trappist getrakteerd en toen konden we eindelijk naar huis want we hadden veel slaap in te halen.

11:58 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-06-04

BALEGEM 14KM

Woensdag 9 juni wandeling Balegem. Samen met zoontje Remco vertrokken voor de 14km. Het eerste gedeelte ging grotendeels over verharde wegen en langs overblijfselen van de Sint Martinuskapel (begin 19e eeuw en ook gekend als duivelskapelletje). De controlepost was in de stokerij Van Damme waar we een Balegemse jenever mochten proeven. Het laatste gedeelte was langs boomkwekerijen en een zand- en steengroeve. Daarna wandelden we terug over verharde wegen naar onze aankomst waar we konden genieten van een koude frisdrank (een aangename verfrissing na wat wandelen in de hete zon).

18:36 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-06-04

HEIDETOCHTEN KESTER-GOOIK 34KM

Zondag 6 juni ging ik met Daisy en Hubert naar de heidetochten in Kester-Gooik. Blijkbaar waren we niet alleen want het was effekes zoeken naar een parkeerplaatsje. Gelukkig ging dit nogal vlot en kon onze tocht beginnen. We kozen voor de 32km (wat nadien 34km werd) en dit was een afstand die mijn metgezellen nog nooit gedaan hadden. We besloten om het op ons gemakskes te doen want we hadden immers de ganse dag tijd. Het gedeelte naar Kester liet ons al verstaan dat het geen vlakke tocht zou worden. We kregen enkele klimmetjes op het menu en mochten ook door het motocrossterrein van Kester. Onderweg hielden we ook halt om naar een processie van de heilige drievuldigheid te kijken. Nadien gingen we via de 'pajotten'wegen naar fruitbedrijf het Kestergat waar we een heerlijke appel kregen. Het volgende gedeelte leidde ons langs golvende wegen (met prachtige uitzichten) naar controlepost de Cam waar we een geuzestekerij bezochten. Daarna genoten we nog van prachtige natuurzichten tot aan het Neigembos. We daalden het Neigembos af via het Knuppelpad (dit waren houten trapjes door een holle weg naar beneden). Iets verder bereikten we onze laatste controlepost en we hadden nog 5km voor de boeg. De vermoeidheid begon mijn gezellen een beetje te parten te spelen (en ook een klein bleintje) maar toch vertrokken ze met volle moed aan het laatste gedeelte. Vijftig minuutjes later kwamen we aan en konden we onze kelen nog eens smeren. Ik was blij voor Daisy en Hubert voor hun prestatie (eerste keer boven de 30km) en we praatten nog een gans tijdje na. We vonden alle drie dat het een mooie, prachtige tocht was dus een dikke proficiat aan de organisatie.

21:56 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |