22-08-04

MARS DER VLAAMSE ARDENNEN RONSE 32KM

Vandaag een stappeke gaan doen in Ronse. Uitgerust van de dodentocht kon ik er in Ronse weer met volle moed tegenaan. Deze keer bezochten we het waals gedeelte van de streek. Het enigste minpunt was misschien dat het 32km over betonwegen waren en er geen enkel paadje bij was maar het was toch een tocht met prachtige stukken. Vooral de lus langs Saint-Sauveurs was echt de max. Het was een stuk met prachtige vergezichten en een paar stevige kuitenbijters. De laatste 10km kreeg ik gezelschap van Patrick die nog steeds een beetje last had van de dodentocht -last onderaan het scheenbeen-. Aan de aankomst werd er nog een pintje met andere padstappers gedronken en kon ik naar huis om daar te merken dat ik een paar stevige 'bleinen' had -en weer op dezelfde plaats als bij de dodentocht. Gelukkig hebben mijn voeten een kleine 14dagen om te bekomen want volgende week is het een weekje rust en mijn stapperkes zullen het kunnen gebruiken.

17:17 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-08-04

DODENTOCHT BORNEM 100KM

Vrijdag 13 augustus voor de eerste keer de dodentocht gestapt en aangekomen om 19h28. De datum -vrijdag de 13e- heeft zijn naam niet gestolen. We zijn begonnen aan de tocht om 21h in de regen en het is tot na 3h blijven gieten. De regen viel met emmers uit de hemel. De eerste lus rond Bornem viel nog mee nat maar goede banen. Vanaf Roddam wachtte ons iets heel anders. We werden door smalle paadjes gestuurd die bijna niet te bewandelen waren. In de donkere nacht zakten we tot aan onze enkels in de modder en moesten we door waterplassen. Dit ging zo verder tot aan Kalfort en Breendonk. En eigenlijk zou ik niet mogen klagen want ik heb het grooste probleem -slaapprobleem- met de nacht maar nu moesten we ons zo concentreren op de weg dat ik geen tijd had om moe te worden. Onderweg viel het op dat het geen gewone tocht zou worden want het aantal opgevers was niet gering. Via Londerzeel en Imde bereikten we in Steenhuffel de brouwerij van Palm - 54km 8h51- waar we eindelijk aan onze bagage konden. Na ons te hebben voorzien van droge kledij en iets gegeten te hebben trokken we met nieuwe, frisse moed verder. We wandelden via Merchtem en Buggenhout naar Opdorp en daar zat de tocht er al voor drie vierde op. Aan de gezichten van de andere wandelaars te zien, kon je merken dat het al voor iedereen redelijk zwaar was geweest. Daarna wandelden we via de controleposten in Lippelo en Oppuurs naar St.-Amands en toen wisten we dat dat het uitstappen van de tocht geen probleem zou worden want het was nog maar 10km te gaan. De laatste 10km via Branst naar Bornem was een ware marteling voor de voetjes die van vier 'bleinen' waren voorzien waarvan één onder de teennagel. De laatste 500m verliep tussen de dranghekkens en onder het applaus van mensen die ne keer kwamen kijken naar die zotten die 100km stappen. We kregen ook nog felicitaties van onze vrienden (de supporterkes) en rond 19h28 stapten we moe maar voldaan over de eindmeet. We zochten onze bagage en eindelijk kon ik genieten van een goeie frisse duvel. Nog ne dikken proficiat aan mijn medewandelaars Andre, Silvie en Patrick-die ondanks hevige pijn aan zijn been toch volgehouden heeft-. Het is ons gelukt en we zijn fier op. Het was fijn en zwaar maar volgend jaar.... kom ik zeker terug!

08:39 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-08-04

VLOESBERG 24KM

Deze week zijn we in Vloesberg -ook gekend als Flobecq- gaan wandelen. In het begin werden we langs een modderig paadje het bos ingestuurd. Doorheen het prachtig landschap en afgereden vlasvelden werden we naar Puvinage gestuurd. Daarna liepen we meestal langs paadjes die meestal een route voor paarden waren -dat kon je zien aan hun achtergelaten uitwerpselen-. We trokken verder naar Boudenghien waar we eventjes halt hielden. Uitgerust stapten we naar Miclette waar we via de steile afdaling van een stukje bos de controle bereikten. Die controlepost bevond zich in de tuin van een huis -zal wel van een medewerker geweest zijn zeker- en dit was zeer rustig gelegen. Het laatste gedeelte was er eentje van 11km met juist een gratis glaasje water onderweg. Dat was nogal een lang stuk om in die hitte te lopen maar gelukkig kon het laatste stukje bos ons wat afkoeling bezorgen.

21:03 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-08-04

LEBBEKE 27KM

Vandaag even een wandelingske geweest doen in Lebbeke. De eerste vier kilometer zag er niet veelbelovend uit maar nadien werden we op onze wenken bediend. We wandelden door de paadjes van een wachtbekken -met waarschuwingsborden van 'opgepast drijfzand'- met een hele leuke flora. Daarna trokken we richting Sint-Gillis nabij Dendermonde. Daar maakten we een prachtige lus door de natuur met paadjes langs de rivier. Terug in Sint-Gillis aangekomen namen we een lange pauze -Hubert had fameuze dorst dus moest hij twee duvelkes hebben- en wonnen we met de tombola een schotel van Leffe. Daarna trokken we onder de brandende zon terug richting aankomst. Daar werden we kalm met een palm en het zat er weer eens op.

20:44 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |