30-01-05

MANNEKEN PISTOCHT GERAARDSBERGEN 32KM

Vandaag was het voor ons een 'wandelingske in eigen streek'. Na de inschrijving in het koetsenhuis trokken we langs de smalle boerepaadjes van onkerzele -waar Silvie in het begin kennis maakte met de modderachtige grond- richting provinciaal domein de gavers. Daar namen we afscheid van zoontje remco en mijn pa -ze hadden voor de 12km gekozen-. Via de gavers trokken we naar de eerste controlepost te Idegem -tevens onze woonplaats-. Daarna maakten we een lusje die ons liet genieten van de rustige streek en modderpaadjes. Na de tweede controlepost wandelden we richting derde controlepost te Schendelbeke. Daar wachtte ons een prachtige lus richting natuurreservaat Moenebroek te Ophasselt -we konden echt genieten van de schoonheid van de natuur en de modder-. Na de vierde controlepost gingen we via het 'Jonkerveld' en langszij de 'boelaremeersen' en de baronie van Nederboelare naar cafe 'de presse' -tevens het clublokaal van de padstappers- op de markt te Geraardsbergen -daar kon iedereen genieten van ons bekende manneken pis. Tot zover hadden we nog geen beklimming in de benen maar ze hadden blijkbaar het zwaarste voor het laatste gehouden. We trokken langs de dender en beklimming van de broekstraat naar de 'hoge buizemont' om dan weer af te dalen naar de 'vesten'. Toen beklommen we de hooiweg en een zijwegje van de 'muur' -de volledige beklimming hebben ze ons bespaard voor de tocht in april-. Daarna ging het in dalende lijn door 'het abdij' richting aankomst. De parcourbouwers hadden weeral hun best gedaan en daar kunnen we alleen maar van genieten. Nen dikke proficiat.

20:34 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-05

LESSINES 10KM

Vandaag zijn we een klein tochtje gaan stappen bij onze waalse geburen te Lessines/Lessen. Een tocht die ons liet kennismaken met de talrijke hondedrollen die op de voetpaden van het centrum vertoefden maar ook met toffe natuurpaadjes in de streek. Het was een kort tochtje maar dat kon je aan onze wandelschoenen niet zien want ze hadden een paar toffe, modderachtige stukjes in het parcours gelegd. Dus was het weeral de moeite waard en kunnen we terug onze schoenen beginnen kuisen. Het was wel weer toevallig dat zoontje Remco zijn schoenen het vuilst waren -dat komt ervan als je het liefst door de modder loopt in plaats van ernaast hé-.

20:30 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-01-05

DENDERHOUTEM 18KM

Vandaag zijn Remco, Silvie en ik 18 kilometer gaan wandelen in Denderhoutem. Een tocht die gelijk verdeeld was over drie stukken van zes kilometer. We wandelden van Denderhoutem naar Heldergem, daar maakten we een lus en nadien trokken we terug naar Denderhoutem. De tocht liep bijna volledig langs paadjes en door rustige stukjes natuur. Onderweg werden we ook getrakteerd op stukjes met modder maar we hebben dit toch liever dan betonwegen - dan kunnen we evengoed in het centrum van de stad gaan wandelen-. Onderweg hebben we goed gelachen met de kennismaking die zoontje Remco en Silvie met de 'electriekdraad' van den boerenbuiten hebben gemaakt want Remco dacht dat zijn haar was zwartgebrand maar gelukkig voor hem was dit niet zo. Op het eind van de tocht was hij wel moe -18km voor zes en een half jaar- maar hij was wel heel fier op zijn eigen prestatie -ik trouwens ook-.

21:38 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-01-05

WINGENE 22KM

Vandaag op stap geweest met Patrick, Kimberly en Silvie. Een tocht waarbij we voornamelijk over betonwegen moesten -behalve een paar doorsteekjes-. Gelukkig liep de hele tocht langs landelijke wegen en konden we genieten van de stille natuur -en ook van de talrijke varkenskwekerijen met hun 'heerlijke' geur-. Jammer genoeg moesten we twee keer in dezelfde controlepost en door de talrijke wandelaars was het bijna onmogelijk om een plaatsje te vinden dus stopten we maar 1keer voor een hapje en een tapje op de hele tocht. Het was een rustige tocht behalve de wind die ons parten speelde. Ik denk dat we meer tegenwind dan iets anders gekregen hebben -zo voelde het alleszins aan-. Aan de aankomst konden we gelukkig een plaatsje bemachtigen en namen we effekes een welverdiende rust. Na een babbeltje en drankje met 'nonkel piwi' en dochtertje 'kwebbel' vertrokken we terug naar huis. Onderweg vielen er een paar in slaap in de auto maar ze hadden gelijk, ik denk dat de koude wind hun moe gemaakt had.

18:12 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |