24-04-05

DWARS DOOR BRAKEL 21KM

Vandaag zijn we -remco, de pa en ikzelf- dus gaan stappen in Brakel. We waren pas na de middag vertrokken want we hadden nog een laat feestje -4u30 in bed- in de benen. We vertrokken onder een stralende zon voor 21km doorheen het prachtige landschap die deze tocht ons zou brengen. We wandelden via de valkenberg en nog een paar venijnige klimmetjes naar Zegelsem. Daarna trokken we via de Leberg en rustige, golvende wegen naar Michelbeke. Tijdens het laatste deel gingen we via de Berendries en fietspad doorheen de natuur richting Topbronnen waar we een gratis frisdrank aangeboden kregen. Toen was het nog maar één kilometer meer tot aan de aankomst. Daar kon zoontje remco genieten van zijn heerlijke hamburger en wij van een lekkere Ename. Het was een leuke tocht doorheen het prachtige golvende landschap met een paar stevige kuitenbijters erbij. Dikke proficiat voor zoontje Remco omdat hij voor zijn eerste keer meer dan twintig kilometer stapte-en dat na zo'n laat feestje-.

21:56 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-05

MATTENTAARTENTOCHT 43KM

Vandaag is het mattentaartentocht! Dus ben ik 43km gaan wandelen in eigen streek. De tocht begon met het nuttigen van een halve mattentaart. Het eerste deel van 9.3km liep via Overboelare en Goeferdinge naar Zarlardinge. Tijdens het eerste deel kwam ik al te weten wat deze tocht te bieden had. Op een gegeven moment stond ik tot aan men enkels in het water en was de modder de beste vriend van men schoenen. Tijdens het tweede deel van 8.3km trokken we via smalle,modderige paadjes terug richting dender. Via het denderpad wandelden we naar Deux-Acren om bij onze franstalige buren een natuurreservaat in te duiken. Dit leidde ons tevens naar onze tweede controlepost. Daarna trokken we via het bos en drassige wegen -onderweg was er gratis bedeling van botermelk- naar Viane(24km). Het volgende gedeelte van 6.2km trokken we via de Marke en het prachtig stukje kluysbos naar Moerbeke. Daar kwam ik de famillie Van Holder tegen en wandelde ik met hen terug langs leuke paadjes richting Geraardsbergen. De laatste controlepost was op 36.7km en toen trokken we het centrum -met het manneken pis en de marbol en nog vele mooie plekjes- richting de muur van Geraardsbergen. Die werd zoals de renners van de ronde van vlaanderen beklommen en daarna volgde de afdaling richting aankomst. Daar genoten we van lekker adriaansbier en van onze wandelmarc die naar hartelust foto's aan het nemen was. Kortweg een prachtige tocht met veel modder dus alles wat de moorecrosser graag heeft

21:26 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-04-05

NINOVE 19KM

Vandaag met mijn pa 19km gaan stappen in Ninove. In het begin wandelden we over 't oeversteksken -een nieuwe wandelbrug over de dender- en trokken we via Pollare naar Denderwindeke. Af en toe mochten we kiezen tussen stukken natuur of verhard maar onze keuze was vlug gemaakt. Geef ons maar modder en natuur. Na de eerste controlepost -na 6,4km- maakten we in Denderwindeke een lus van 6,5km. Wat me daarvan bijgebleven is, was een onverharde weg waar we vijf kapelletjes moesten passeren -en in de verte zagen we er nog vijf-. We waren als het ware op 'heilige grond'. Het laatste gedeelte van 6,4km leidde ons via rustige wegen en op het laatste een stukje van het centrum van Ninove terug richting aankomst. Rond de middag waren we binnen en na een hapje en een tapje keerden we terug richting huiswaarts.

21:10 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-05

GOOIK 13KM

Vandaag ben ik met zoontje remco 13km gaan stappen in Gooik. We wandelden via golvende, rustige wegen naar de eerste controlepost en richting Kester. Daar beklommen we de Kesterheuvel -wat het hoogste punt van Vlaams-Brabant ten westen van de Zenne (112m) is-. Daar konden we genieten van van het mooie calvariekruis en de openlucht kruisweg. Bij de radarmast -die een schakel is tussen de satellietcommunicaties van de NAVO- genoten we van het uniek uitzichtpunt over de omgeving. Via prachtige landwegen en een oude trambaan trokken we terug richting de Cam te Gooik. Mooie wandeling en blijkbaar was ik niet de enige die er zo over dacht.

20:40 Gepost door moorecrosser | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |